Ukoliko zbilja pratite trendove, znate da je ručni sat neizostavan modni dodatak za svakog tko želi u svoj stil uklopiti lijep i praktičan komad „nakita“. A ukoliko zbilja volite satove, znate da su remeni za satove skoro podjednako važni kao i sam sat. Stoga vam ovdje donosimo opis i usporedbu dva tipa remenja koji su trenutno u trendu – NAO i Bund. Ako želite i vi pratiti trendove, odaberite onaj koji vam više odgovara i nećete požaliti.

NATO remeni za satove su prvotno osmišljeni za britanske vojnike u 1970im godinama. Originalan naziv im je bio G10, a iako se slične stilove može naći i prije u povijesti, ovo je bio prvi puta da se ovaj tip remena pojavio pod ovim nazivom. Takvi remeni za satove brzo su stekli popularnost u vojskama zbog svoje praktičnosti i funkcionalnosti, a iz vojske su se brzo proširili i na ostatak populacije. Ovaj tip remena karakterizira to što je izrađen od jednog komada, te se stoga sat na njega može lako staviti, te ga je lako i skinuti. Najčešće su izrađeni od nekog tipa pletene tkanine, što ih čini idealnima za ljeto. Oni također imaju i mali komad metala koji drži sat na mjestu, te ne postoji mogućnost da on otpadne ako se remen slomi.

S druge strane, Bund remeni za satove su također izrađeni od jednog komada, te imaju dodatan komad tkanine koji u potpunosti pokriva glavu sata, te sprječava kontakt nje s kožom. Izmišljeni su da, u slučaju požara, sat ne bi opekao osobu koja ga nosi. Oni su općenito dosta topli, što znači da nisu dobar izbor za ljeto. S druge strane, odličan su izbor za nekoga tko želi ozbiljan sat ali ima alergiju na metal. Takvi remeni za satove odlično pristaju uz odijelo i idealni su i za formalne i neformalne prilike.