Opet se vraćam na temu toga kako su me kontaktirali iz tvrtke kojima je interesantno da se muški i ženski satovi Darwil vrate na tržište.

Ja imam povjerenja u Darwil kao Darwil, ali dabi se ti muški i ženski satovi opet oživjeli nije tako jednostavno, potrebno je pratiti proceduru proizvodnje.

Ukratko muški i ženski satovi proizvode se tako da odete u tvornicu koja proizvodi satove koji se uklapaju u kutije kakve želite, onda estetiku vi izmišljate, onda idete u treću tvornicu po brojčanike da vam oni naprave i natpis koji vi hoćete i dolje Swiss made. Darwil je uvijek bio Swiss made. Pa to bi moralo ostati i njegovi inicijali bi morali ostati.  Pa vidite nešto, mora ostati, ako mi sad emotivno pričamo o Darwilu, on se može proizvoditi i na brodu, u Kini, da se sastavi na brodu, dođe ovdje, najjeftinija mu je proizvodnja, što mnogi rade. Sad ne znam za što bi se takvi muški i ženski satovi Darwil opredjelili.

Ja bih morao da vidim taj sat. Opet vam kažem, ja imam povjerenja u Darwil kao Darwil, on se davno ugasio ali se ponovo budi. Mora sve da se razradi. I estetika i kvaliteta, jer kad krene sa malom količinom proizvoda, onda je taj proizvod skup. Ako se rasprostrani po čitavom svijetu, kao što Kinezi rade, Kinezi vam prodaju upaljač za toliko sitne novce da vi uopće ne možete da izračunate kako to košta toliko malo, kako je to tako jeftino, a uzmite onaj jedan kremen ne možete ga naći za tu cijenu.  Nikakva cijena. E zato, što se proizvodnje tiče, čitav se projekt tu mora napraviti.

Znači dugoročni planovi su bitni kad su takvi muški i ženski satovi u pitanju, ako netko planira samo kratkoročno, to se napravi bum jedan trenutni i to se sve ugasi.

Muški i ženski satovi u proizvodnom procesu